Friday, December 12, 2008

Seenepirukas

PÕHI:
25g pärmi
1klaas piima
100g võid
300-350g jahu
pisut soola

TÄIDIS:
1 sibul
150 g pizzakatet või külmsuitsulõhet
200g pehmeid seeni ( sampinjone, puravikke, kukeseeni või austerservikuid)

KATE:
2 muna
200-300g hapukoort
1 küüslauguküün
75g sinihallitusjuustu
150g riivjuustu
salveid, soola, pipart
peale raputamiseks basiilikut

VALMISTAMINE:
Sega pärm piimaga, toasoe või soolaga ja lisa sinna piimaäpärmi segu, sega ja lisa jahu. Sõtku tainas ja aseta 30 minutiks külmkappi. Valmista samal ajal täidis ja kate. Tükelda sibul ja seened. Kui kasutad külmsuitsulõhet, siis tükelda ka see. Prae seened- seni kuni enam vett ei tule- lisa sibul ja pizzakate- maitsesta ja prae seni kaua kui sibul on peaaegu pehme. Kui kasutad külmsuitsulõhet, siis see sega hulka alles siis kui seene sibulasegu on enamvähem jahtunud. Klopi munad lahti, lisa hapukoor, maitsesta, purusta küüslaugu küün. Sega. Pane ahjuvormi põhja küpsetuspaber ja suru tainas vormi, ka äärtesse ja küpseta 220C kraadi juures 15-20 minutit. Pane täidis, kate ja juustud peale ja raputa basiilikut peale. Küpseta veel 20-30 minutit 200C kraadi juures.


No comments: